Hippoterapi ve Yasemin Çehreli

Engelli bireyinizin Yasemin Çehreli ile at binmesini isterseniz arayınız: 0532 314 40 20

yasemin

Değerli Anneler, Babalar, Veliler,
Ülkemizde at ile terapi eğitimi veren bir merkez, kuruluş, firma yoktur.
İlk çalışma; 2010 yılının sonunda Türkiye Binicilik Federasyonu ‘nun başlattığı bir proje ile başladı, bu proje için ilgilenen binicilik antrenörlerinden seçilen bir grup (12 kişi); Amerika ‘da ve dünyada temsilcilikleri bulunan NARHA isimli kuruluşun gönderdiği uluslararası bir eğitmen tarafından iki kez eğitime tabi tutuldu, eğitim sonuçlandı ve eğitilen antrenörler aldıkları bilgileri uygulamak üzere etüt çalışmalarını yapmaktadırlar. Bu belli sayıdaki etüt çalışmasının bitmesinin ardından, yaptıkları etütler değerlendirilecek ve bu antrenörlerimize sertifikaları verilecek.
Veya NARHA isimli kuruluş ile bağlantı kesilip, başka bir uluslararası kuruluş tarafından sertifika alımı sağlanacak.
Özel ve engelli çocuklarınızı, bireylerinizi at ile yakınlaştırmak istiyorsanız, bu 12 kişi veya ülkemizde var ise buna benzer eğitimlerini belgeleyebilecek eğitmenler/antrenörler haricindeki insanlardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.
12 kişilik antrenörler arasında Sn. Yasemin Çehreli de başarı ile yer aldı, kendisinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 0532 314 4020
Unutmayınız ki; engelli ve özel bir birey at ile tedavi edilmez, engelinin iyileşmesi sağlanamaz. Bu tip binişler özel insanların keyifli vakit geçirmelerini sağlar, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine yardımcı olur, hayata daha çok bağlanmalarını sağlar, her başardıkları aktivite sonunda kendine güven duygusunu güçlendirerek mutluluk verir, ve böylece hayatla ilişkileri sıkılaşır. At ile binişler bu kazanımlar için bir araçtır.